Drömhus


Robyn

Robyns andra singel, som kom att bli hennes riktiga genombrott. Släpptes i Sverige 1995, och typ två år senare i USA.

Robyn måste vara en av Sveriges största musikexporter just nu, liksom över 15 år som artist och still going strong. Kul, tycker jag!


Baby One More Time

Ja vad ska man säga. Första singeln från personen som sku komma att bli en av världens största artister, ingen kunde då ana allt som den här tjejens liv skulle innebära med paparazzis, skilsmässor, barn och helt allmänt granskad till hundra procent oavsett vad hon gör. Man kan inte göra annat än beundra hennes styra att ta sig igenom allt och fortfarande älska att stå på scenen.

Det är Britney Spears och ingen annan jag pratar om.



Boyzone

Boyzone var ett irländskt popband som fanna mellan åren 1993-2000. Gruppen bestod av Ronan Keating som även haft stor framgång som soloartist.



Platåskor

Du som växte upp under 90-talet, hade inte du ett par platåskor? Själv tycker jag att alla tjejer i skolan hade minst ett par. Och det är väl inget att fundera på vilka som gjorde den trenden så stor som den var - Spice Girls.

Melrose Place

Ingen har väl missat serien Melrose Place som visades mellan åren 1992-1999. Serien utspelar sig i Los Angeles och handlingen utgår ifrån ett par grannar som bor i samma hus och i stort sätt lyckas princip allt hända som kan hända. 

År 2009 kom en ny version av serien men hittills har det endast visats en säsong i Sverige.

Smurfhits

 

Hur många Smurfhits-album hade ni? Jag hade de tre första. Haha, kul idé - göra om kända låtar med smurf-röster. Sjukt att det slog så starkt som det ändå gjorde!


BINGOLOTTO

Det här ni, det var tider det! Långt före vad sms-röstning och "bingo på nätet" hette! Bänkad på lördagkvällar, särskilt de helger jag var hos pappa. Pappa hade alltid två brickor, och jag och brorsan fick en var. Leif Loket Olsso - originalet är helt klart bäst! För ni måste hålla med om att Bingolotto förlorade sin charm när det bytte programledare? Bingolotto stavas, i alla fall i mina ögon, Leif Loket Olsson!


Carola

4e maj 1991 var nog en sjujäkla skojig dag för Sverige!
Carola vann Eurovisionschlagerfestivalen och Tre Kronor vann VM-guld.

Ja, det var på samma dag! Lite sjukt va?


Rolling Stone - Britney

Kommer ni ihåg vilken uppmärksamhet den här bilden väckte 1999? Britney chockade världen genom att inte va så påklädd som hon tidigare varit, hade världen vetat då hur framtiden sku se ut så hade ingen reagerat. Men på slutet av 90-talet var inte allt som det är idag, för idag sku väl ingen tycka att det här är en speciellt utmanande bild, eller ?



Madonna


Fångarna på fortet



Familjen bänkad i tv-soffan på fredagkvällarna för att titta på hur Gunde & Agnetha leder runt på två lag med tvp dvärgar.
TV4 försökte härom året återuppliva klassikern, dock utan lika stor framgång som på 90-talet kan jag tycka.

Klassiker!



En riktig klassiker! Nittiotalet var årtiondet då det experimenterades, och här har vi en klockren film med specialeffekter rätt igenom. Minns att jag var jätterädd när jag kollade på den. Kanske inte så konstigt, var väl inte mer än 5-6 år när jag såg den första gången.

Spice Girls

Spice Girls videon som hade till uppgift att fånga killars intresse för gruppen.


NileCity 105,6

NileCity av Killinggänget - lika klockrent än idag!

"Du ser ju själv hur jävla glad han är va"


E-Type

Kommer ihåg att jag tyckte den här videon var hur läskig som helst när jag var liten men eftersom jag gillade låten så kollade jag ändå, haha. Någon som har liknande minnen?

Cajsa-Stina Åkerström

Alla minns vi väl den här gamla dängan? Spelades flitigt under främst -94, då den kom!


Svensson Svensson



Svensson, Svensson har gjorts i fyra säsonger, samt en film.
Säsong 1 sändes 1994, andra 1996, tredje 2007 och fjärde 2008. I de två senare säsongerna är barnen Max och Lina vuxna. Jag personligen tycker att första säsongen var bäst! Vad tycker ni?

No Doubt


Hetaste kill-frisyren

Bläddrar man i gamla skolkataloger så upptäcker man ganska snart en genomgående trend på grabbarna.
Den så kallade pottfrisyren. Hahaha. Slå på en kastrull på huvudet och klipp längs med kanten; klart!

Inspirationen måste ha hämtats från den här killen:

 

hot or not?

 


The Corrs


Genie in a bottle - live

Om det är någon som vill göra något orginellt med sitt hår så kan ni ju ta inspirations från Aguileras hår i den här videon - randigt.


S.O.A.P.

Få helgkänsla med en låt från 90-talet ! 


-

Beverly Hills 90210

Bara att se intron till "Beverly Hills 90210" får mej att sakna 90-talet, det var lite av en annan känsla över tv-serierna på den tiden.
För er som glömt bort det så handlar "Bevery Hills 90210" om familjen Walsh som flyttar till Beverly Hills. Ungdomarna i familjen, Brenda och Brandon, börjar skolan där och skaffar ett gäng kompisar som har både stora och små problem. Under år 2008 kom serien "90210" som är en fristående fortsättning av serien.



TLC


Donken


Spice Girls dockor

Kommer du ihåg Spice Girls dockorna som var nästan hur populära som helst under 1997 och 1998? Dockorna tillverkades i elva olika upplagor och såldes i över elva miljoner exemplar - en succé helt enkelt som tydligt visar vilket starkt namn Spice Girls var.


Paradisio

Från år 1996 och något år frammåt fick Discon och skolor dras med en självklar och bland de flesta, avgudad låt. Och rosa hår - vem ville inte ha det efter den här videon? Alla som växte upp under 90-talet bör få en riktig nostalgikänsla av den här videon.


Caramell


Baywatch

Det här var tider det! När man kom hem från skolan slog man på trean och glodde på Baywatch. Typ varje dag! Sjukt bra serie! Då i alla fall. Frågan är ju om man skulle tycka lika mycket om den nu... Vad tror ni? Var nog ganska bra att man tittade på den som barn. Inte tänkte man då på att serien i stort sett bygger på lättklädda, silkonfyllda tjejer (sex har alltid, och kommer alltid, sälja). Jag tror man lärde sig att ha respekt för vatten, man insåg att man kan drunkna. Typ.

Förövrigt kan jag tycka att det är lite tragiskt att vissa av skådisarna spårade sen. Liksom kolla bara på Hoffen.


Britney Spears för 12 år sen

När det gäller mej är det inget att diskutera, Britney Spears är bäst. Och jag vet att alla har tusen åsikter om den tjejen men det hör inte hit. Kollade just på det här klippet och fast jag som sagt anser att Brittan är bäst så kan jag inte låta bli att undra vart den här tjejen försvann?? Som två olika personer om man jämför med idag.


A-teens

1999 släppte Abba-teens (senare A-teens) ett album som innehöll bara covers på gamla Abba-låtar och för många blev det här första bekantskapen med Abbas succélåtar.
4

Uppringt modem



Alla födda tidigare än 1990 har definitivt suttit och lyssnat på det här ljudet. Suttit och laddat Lunarstorm i typ evigheternas evighet. Varit tvungen att fråga mamma om man kunde gå ut på Internet. Fått till svar "Ja, efter kl sex - och inte mer än en timme. Telefonen kan ju ringa!" Galna tider!

Kan faktiskt erkänna att min familj säkert skaffade bredband sist av alla! Haha. Jag hade till och med hunnit sluta gymnasiet. Och jag tog studenten 2007. Jag gjorde mina läxor hos mormor och morfar. Morfar hade bredband, men inte mamma.

Atomic Kitten

Haha kolla färgerna, frisyrerna, kläderna.. Ojoj det har verkligen hänt en del sen den här videon hade premiär^^

Dina färger var blå


Den här reklamen är nittiotal!

Ally McBeal

Hade totalt glömt bort Ally McBeal till det att jag råkade hitta klipp på Youtube - och det är ju en serie som var stor under 90-talet. Kommer ni ihåg den? Tycker det sku va lite roligt med en reprisstart på den serien också, hehe... en tv-kanal med bara 90-tals serier sku nog va lite av himmelriket för mej helt enkelt.

Andreas Johnson

Den här låten slog igenom på sent 90-tal, och är fortfarande lika bra tycker jag!


Melanie C


När vi gräver guld i USA

Om jag ska koppla dagens VM-final i hockey till nåt på 90-talet - så kommer jag direkt att tänka på vm-bronset den svenska fotbollstruppen drog hem -94.


Låten blev förövrigt "Årets låt" vid Grammisgalan samma år.

Ace of Base


Lene Marlin


Trend



Minns ni den här typen av "hårband"? Det här är ju lite av en "extrem" uppsättning, jag kommer ihåg att man hade ett sånt här i huvudet. Ziczac-frisyrer var liksom lite poppis - antingen som bena eller horisontalt med hjälp av bandet!

Eiffel 65


Lattjo Lajban!



Åååh, jag minns lördagmornar när jag och lillebror satt i soffan och glodde på Lattjo Lajban. Åt godis som var kvar från fredagen och bara garvade åt bröderna Fluff!

Fyran hade ju fan riktigt skojiga produktioner; Dr Kosmos, Bröderna Fluff, Dr Mugg - vilka fler kommer ni ihåg?

Förhållandet mellan Britney och Justin

Ett av de mest omtalade förhållandena en gång i tiden - det mellan Britney Spears och Justin Timberlake som officiellt var mellan 1999-2002, svårt att veta exakt eftersom skvallerpressen ville få det att låta som om dom gjorde slut så där en gång varje månad.

Och jag måst ju erkänna att jag tycker dom två var det mest perfekta paret någonsin och en del av mej önskar ju att dom hade hållit ihop än idag.

Vad tycker du ?


Five

Det här om något är nostalgi på hög nivå! Någon som håller med mej ?


Solid Harmonie


Spice Girls


Vita Lögner



90-talet var drama-tv's decennium! Håll utkik, det kommer mer!

Följ oss med bloglovin!

Destiny's Child

Den här låten är på gränsen till att räknas till 2000 men albumet släpptes mitten av 1999 och därför tar jag mej friheten att räkna det till en 90-tals låt, hoppas att mitt val inte stör allt för många ;)

kent



Den här kom -97, på den tiden var jag för ung för att förstå musiken. På senare år däremot har jag blivit ett riktigt kent-fan!
Vad tycker ni om kent - jag vet nämligen att det råder väldigt delade meningar om gruppen!

Lejonkungen

Lejonkungen är helt klart en av mina absoluta Disneyfavoriter och jag  kommer fortfarande ihåg när jag var på bio och såg den och hur hemskt jag tyckte det var när Simbas pappa dog. Tänk att man kan ha så starka minnen från 1994, var ju liksom bara fem år då, haha.

Vilken är din Disney favorit ?


Aqua


Sunset Beach

Det kan väl knappast bara va jag som saknar Sunset Beach och gärna sku serien en gång till ?

Glömmer aldrig Bens tvillingsbror Derek som försökte första för Ben, Annie som hade baktankar med det mesta hon gjorde... och framför allt inte avsnitten som gick under namnet Terror Island då de var ute på en ö och det hände en massa hemska saker.


Roxette



Jag tycker att i stort sett allt Per Gessle gör blir bra. Gyllene Tider var 80-tal, och Roxette 90. Vad har ni för åsikter om Sveriges popkung?

Sunes sommar



Så klockren film! Och helt ärligt, jag kollar fortfarande regelbundet på den. Främst när jag är bakfull. Humor!

Vad minns ni bäst från filmen? :)

Emilia

Ingen som växte upp under 90-talet har väl glömt den här succélåten ??


 

Backstreet Boys kärlek

Har fått några kommentarer om Backstreet Boys, många gick runt och var lite småkära i någon i bandet som de tyckte var lite extra snygg.

Har du några minnen av det? Och framför allt, vem av killarna var "din kärlek" ?  


Christina Aguilera

Vi frågade tidigare idag vem ni anser att var/är bäst - Britney Spears eller Christina Aguilera och av de som svarade var det Aguilera som tog hem segern.

Backstreet Boys


DATE



ALLA hade en DATE-parfym! Dessa två minns jag bäst, antagligen för att jag själv hade den blå Pamela på lågstadiet/mellanstadiet och Robyn minns jag för att den är med i Fucking Åmål!

Vilka minns ni?

Jessica Folcker


Barbie Girl

1997 släppte Aqua världshiten Barbi Girl. Mattel som tillverkar Barbie dockorna stämde bandet med hänvisning till att de brutit mot Barbi som varumärke då de fick Barbie att framstå som ett sexobjekt. Först under 2007 kom beslutet från högsta domstolen att låten var skyddad som en parodi under varumärket med stöd i USA:S konstitution. Under 2009 började Mattel att använda sig av låten inom reklam, dock med en omgjord text, i ett försök att återuppliva försäljningen av dockorna.


Aguilera vs. Spears


Christina Aguilera och Britney Spears slog båda två igenom under slutet av 90-talet, men vem var och är egentligen bäst ? 

Vad tycker du? :)


Tre Kronor

Tre Kronor var en av de populäraste tv-serierna och sändes mellan åren 1994-1999. Serien utspelar sig villaförorten Mälardalen i närheten av Stockholm och blev speciellt känd för sitt brutala slut då pastorn Sten Frisk utför ett självmordsattentat mot restaurangen Tre Kronor där de flesta att seriens huvudpersoner fanns samlade, vilket gör det omöjligt att återuppliva serien igen. 

Serien blev lite av en rival till SVT:s serie Rederiet, det lustiga var att båda serierna skapades av samma upphovsman.


N Sync

Kolla in Justin Timberlake, han hör helt klart till den lyckligt lottade gruppen som blir snyggare med åren, hehe.


Vengaboys


Victoria (Adams) Beckham - populärast

Jag som trodde att Emma eller Mel C sku vinna omröstningen om vem som var populärast i Spice Girls och så går självaste Victoria och vinner ! Inte mej emot, hon var min favorit också men på den tiden kände jag inte till någon annan som gillade henne, men tydligen var jag ju inte ensam :)


Titanic



Filmen vars ledmotiv kom att bli "standard-tryckare" på alla discon!

Spice girls - vem var din favorit ?

Gillade man Spice Girls så hade man i regel en favorit, någon som man gillade lite extra mycket. Vem var din favorit,  Geri, Emma, Victoria, Mel C eller Mel B ??


Steps


Westlife

Det var inte bara kvinnliga artister som Britney Spears och Jennifer Lopez som började marknadsföras under 1999 för att komma och va stora de kommande följande åren, även Westlige kan stolt räkan sig till den gruppen. Lite skandaler och ett avhopp från gruppen har det varit men det är fortfarande Westlife.


B*Witched


Drömhus


Allt du vill veta om Spice Girls

För ett par veckor sedan var jag ner i mitt källarförråd och rotade bland massa grejer. Hittade då denna bok:



Började läsa den idag! Och jag kan lova att man läser den med andra ögon än vad man gjorde för typ 15 år sen. Nu förstår man ju faktiskt vad man läser. Har läst första kapitlet idag, och jag lärde mig att Spice Girls var den första grupp som någonsin lyckats placera sina fyra första singlar som listettor. Först självklart Wannabe (bästa singel på Brit Awards), Say You'll Be There (bästa video), 2 become 1 och Who Do You Think You Are. Allt detta under ett och samma år, nämligen 1997.

Girlpower deluxe! De spreds världen över som en löpeld!

Tamagotchi

Igår publicerade vi "tamagotchi-låten" här på bloggen som handlar om just de här små spelen som ni se på bilden nedanför. De fanns i olika färger och former, olika djur kunde man välja mellan också. Brio har de senaste åren gett ut nya modeller så det är inget som har dött ut även om populariteten är långt ifrån vad det var under 90-talet.

Någon som har några roliga minnen med just tamagotchi ? Hur många ni hade? Vilka djur det var ? Kommentera och dela med dej av dina minnen :)


Jennifer Lopez

Jennifer Lopez hör till den gruppen av artister som slog igenom i slutet av 90-talet och även lyckats hålla sig kvar i rampljuset till än idag och det är knappast någon som missat hennes stora hitlåtar.


Daze

Haha ingen har väl glömt den här låten ? Det var tider det när man hade ett antal tamagotchi  att ta hand om och iaf för min del så var det förbjudet att ha med dom i skolan så hur löstes det problemet ? Ja det var mamma som fick ta med dom på jobb, hehe.


Bomfunk Mc's



Mellanstadiet. Disco. Breakdance. Mer behöver jag inte säga.

Britney Spears

Britney Spears - tjejen som kom att ändra hela popkulturen i slutet av 90-talet med sin oskyldiga sockersöta stil. En av världens största kvinnliga artist genom tiderna med miljontals sålda album. I över tolv år har den tjejen gett världen succélåtar efter succélåtar, hon är helt enkelt allas poprinsessa.


Modeller goes sångerskor?

Typiskt 90-talsfenomen?
För hur ofta händer det idag att nån gammal "modell" får spela in en singel eller två? Och som faktiskt folk sen också lyssnar på? Linda Rosing är den enda jag kommer på just nu som gjort detta i "modern" tid. Men inte var väl den låten bra och blev en hit?
Liksom till skillnad från dessa:





Tv-program

Nån mer än jag som minns de här två programmen?







För mig är Melissa Joan Hart 90-tal. Hon kommer aldrig nånsin kunna spela en "normal" roll. Hon är förevigt "Clarsissa" och "Sabrina".

Kan tillägga att jag även hade ett antal Sabrina Tonårshäxan-böcker. Dock tror jag de blev sålda på loppis när jag var 14 och ville köpa moped till 15-årsdagen.

Hanson



Haha, det är så underbart!
Kolla kläderna och kvalitén på videon. Herregud, säger jag bara!
Och var inte alla typ jättekära i nån av de två yngre?

-96 och -97; år då uppenbarligen folk var helt sålda på popgrupper!

Förebilder

Spice Girls fick mycket kritik för sin "utmanande klädstil" som gjorde dem till dåliga förebilder. Undrar vad de kritikerna sa när Spears och Aguilera började hoppa runt i underkläder på scenen några år senare?

Men kolla deras skor, helt otroligt att de orkade gå runt i sina platåskor överallt. Och klädseln, ja vilka kläder sku du ta på dej idag om du var tvungen att välja? Själv tar jag helt klart Victorias klänning men med skorna så blir det betydligt svårare att välja, hehe.
 
 


Kulturkrock?

Haha, Lena påstår i det föregående inlägget att gillade man Spice Girls, gillade man inte BSB - och vice versa. Kanske var det så på Åland? Eller på alla andra ställen? Men i Fagersta, där jag kommer ifrån, där var det lite mer så att gillade man ett popband - ja då gillade man typ allihopa. Hur var det där du växte upp?

Backstreet Boys

Det var inte bara Spice Girls som försökte erövra världen, Backstreet Boys hade samma mål och det var lite av ett val under en period under 90-talet, antingen gillade man Spice Girls eller så var det Backstreet Boys som gällde. Att gilla båda var lite av en omöjlighet.


Spice Girls

Vad passar väl inte bättre att inleda vår 90-talsresa med den grupp som påverkat i stort sett alla flickor födda på 80-talet?


Girlpower & platåskor - saknar man det, eller är man glad att det bara var en tid i våra liv?

Presentation

Emelie och Lena heter vi, är födda på sent 80-tal och vi får helknäppa idéer ibland.
Den senaste är det här; att blogga om 90-talet så som vi minns det!

Vi satt i bilen påväg mot nya äventyr (alltid äventyr!) och lyssnade på gamla samlingsalbum från 90-talet. Vi konstaterade då att musiken var helt annorlunda då. Liksom äkta, och med känsla. Man blev glad av typ varje låt. Sen om det beror på nostalgiresan man ofrivilligt gör, eller om det helt enkelt var bättre förr - låter vi vara osagt.

Hursom, vi kommer dagligen försöka bjucka på våra guldkorn från det ljuva 90-talet (främst från den senare delen eftersom vi inte var alltför gamla under den tidigare). Våra barndomsår liksom.

Vi kommer inte bara ta er tillbaka i form av musik! Trender, tidstypiska prylar (idag also known as samlarobjekt) och gamla bilder kommer även dyka upp.

Hoppas ni kommer att tycka att det är lika kul som vi!

RSS 2.0